Wie zijn wij?

Even voorstellen: wij zijn Chantal en Gerard Liesveld-Barneveld en wonen sinds twee jaar (weer) in de gelderse Achterhoek tussen Zutphen en Doetinchem. We wonen op een voormalige boerderij tezamen met onze drie labradors; bruine Sjors, zwarte Luus en blonde Kiki en onze kater Bi'tje en poes Siepie. Onze wens om eens te ervaren hoe het is om zelf een nest labradors te fokken komt dit najaar uit; want Luus is drachtig en rond 1 november 2017 verwachten we zwarte en gele pups.

 

Sinds 1991 hebben we zelf steeds een of meerdere labradors gehad, dus een ruime ervaring met dit fantastische ras. Nu we zelf geen kleine kinderen en veel  ruimte hebben hier op het platteland, willen we graag eens een nestje fokken . Omdat we onze pups een stamboomnaam mee willen geven hebben we  V. 'T Bronckhorsterveld bedacht.

Hoe is de naam Bronckhorsterveld Labradors ontstaan? Bronckhorsterveld Labradors is gelegen in de gemeente Bronckhorst. Wij hebben beiden 'VELD' in onze achternaam (Liesveld-Barneveld) en wij zijn gek van labradors.

 

Ons doel is om een gezonde hond te fokken, met een prettig karakter waar labradors zo bekend om staan en die de rasstandaard zo dicht mogelijk benadert. We hebben niet echt voorkeur om een bepaalde kleur te fokken, (dat blijkt ook wel want we hebben zelf alle drie de kleuren hier rondlopen).

Wij bezoeken regelmatig hondententoonstellingen met onze labradors en behalen daar uitmuntende resultaten. Wij fokken volgens de richtlijnen van de Labrador Kring Nederland en de Nederlandse Labrador Vereniging. Dit houdt o.a. in dat zowel de moeder- als de vaderhond meerdere gezondheidsuitslagen moet hebben die vereist zijn om mee te mogen fokken. U kunt dit alles ook nalezen op de sites van de desbetreffende rasverenigingen LKN en NLV, en wij kunnen dit ook toelichten als u ons benadert.

Mocht u geinteresseerd zijn in een labrador-pup van ons dan kunt u telefonisch of per mail contact met ons opnemen.